Wat is de beurs?

Op de beurs draait het allemaal om het handelen van aandelen. Je hebt beurzen in onder andere Amerika, Japan en ook in Nederland.

De beurs kan je vergelijken met de markt, maar er wordt geen kaas of fruit verkocht maar stukjes van het bedrijf. Deze stukjes noem je aandelen.

beursgebouw

Als een bedrijf winst maakt dan wordt een aandeel meer geld waard en maak je winst. Op het moment dat het niet goed gaat met een bedrijf of als mensen denken dat het niet goed gaat met een bedrijf, willen de mensen hun aandelen verkopen. De aandelen worden dan minder waard.

Meer weten over de beurs?

Kijk dan even naar deze grappige cliphanger. Nog steeds vragen? Laat gerust een comment achter en we gaan proberen je vraag te beantwoorden.

 

3 antwoorden
 1. Nicky
  Nicky zegt:

  Hoi Tom&Thomas,

  Nu weet ik eindelijk wat dividend is 🙂 Maar welke aandelen kun je het beste kopen? Dat is de belangrijke vraag!

  X

  Beantwoorden
 2. Tom & Thomas
  Tom & Thomas zegt:

  Hoi Nicky,

  Dat klopt helemaal. Als je eraan zit te denken om aandelen te kopen, kun je het beste eerst onderzoek doen naar de bedrijven waarin je geïnteresseerd bent. Hoe hebben de aandelen van deze bedrijven het bijvoorbeeld gedaan de afgelopen 10 jaar en wat zijn de (winst)verwachtingen voor deze bedrijven?

  Een leuke manier om veilig te beginnen met beleggen is door bijvoorbeeld een groepje te vormen met andere kinderen die het interessant vinden en het beleggen samen naspelen. Je kunt doen alsof je aandelen aankoopt en iedereen hetzelfde startbedrag geven. Je kunt dan de echte koersen volgen en kijken hoe je het doet aan de hand van je ‘doen alsof’ beleggingen.

  Veel succes en we horen graag hoe het verder gaat!

  Tom & Thomas

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *