Wat is ondernemen?

Ondernemen betekent iets gaan doen. Als ondernemer doe je iets voor iemand anders of verkoop je iets (een product of een dienst) aan iemand. In ruil hiervoor krijg je iets terug. Dit kan geld zijn, maar ook snoep of een goed gevoel.

grasmaaien

Wanneer ben je aan het ondernemen?

Als jij voor je buurvrouw het gras maait dan ben je al aan het ondernemen. Je verkoopt een dienst (gras maaien) aan de klant, in dit geval de buurvrouw. Je kunt met je buurvrouw afspreken dat je, in ruil hiervoor, geld van haar krijgt. Een ander voorbeeld, als jij op Koninginnedag je speelgoed verkoopt aan andere mensen ben je ook aan het ondernemen. Je verkoopt mensen dan een product (je speelgoed) in ruil voor geld.

Een baantje hebben is iets anders dan ondernemen, als je voor een baas werkt ben je geen ondernemer. Ondernemen is leuk, want je kan zelf alles bepalen en alle opbrengsten houden. Maar het is ook moeilijk, want als je niets verkoopt verdien je ook niets.

3 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *