Wat is verlies?

Als bedrijf kan je winst maken, maar helaas ook verlies. Je maakt als bedrijf verlies wanneer je meer geld uitgeeft dan dat er binnenkomt. Je omzet is lager dan de kosten.

De jonge kok in het bovenstaande filmpje gaat zijn eigen kinderkoekjes bakken. Stel je zou deze koekjes willen verkopen hoe weet je dan wat je ervoor moet vragen?

Hanteer de juiste vraagprijs

De eerste stap is om te kijken hoeveel de ingrediënten die je nodig hebt om de koekjes te maken kosten. Daarna kijk je hoeveel koekjes je hiervan kunt maken. De prijs van de ingrediënten, gedeeld door het aantal koekjes laat zien hoeveel het kost om 1 koekje te maken.

Bijvoorbeeld:
kosten ingrediënten/aantal koekjes = kosten per koekje
€10/20=€0,50

Je kosten per koekje zijn dus €0,50 cent

Voor een chocoladekoekje heb je onder andere suiker, eiwitten, bloem en natuurlijk chocolade nodig. Dit kost geld. Je bent per chocoladekoekje dat je maakt 50 cent kwijt aan kosten, dan is het belangrijk dat de prijs die je vraagt per koekje hoger is dan 50 cent. Je zou anders verlies maken. Je moet ook zorgen dat je niet meer koekjes maakt dan dat je kunt verkopen (vraag en aanbod). Als je niet al je koekjes kunt verkopen kan je alsnog verlies maken. De koekjes die je niet verkoopt kosten namelijk wel geld om te maken, maar leveren niets op.

Heb je nog vragen? Stel ze aan ons en laat hier je reactie achter!

Vergeet ook vooral niet de post over winst te lezen .

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *