Weet wat de consument wil!

Zoals elke maandag leggen we een begrip uit dat jou helpt om een goede ondernemer te worden. Vorige week hebben we het gehad over doelgroepen. Deze week vertellen we wat consumenten zijn.

Consumenten zijn de mensen die diensten en producten afnemen. Kortom als je wat koopt of ergens gebruik van maakt waarvoor je moet betalen ben je een consument. Jij bent dus ook een consument! Voor een ondernemer is het vooral belangrijk om te zien wat consumenten graag willen en waar ze nu hun geld aan uit geven.

Elke consument heeft een eigen budget en dit budget wordt op een bepaalde manier besteed. Door te kijken naar dit bestedingsgedrag krijg je zicht op het consumentengedrag. Hier kun je als ondernemer op inspelen.

Voorbeeld: Doordat het WK voetbal op het punt van beginnen staat zie je dat veel consumenten nieuwe televisies kopen. Dit is een verandering van het consumentengedrag. Een deel van het budget gaat hierdoor namelijk naar een televisie. Dit geld werd eerst ergens anders aan uitgegeven.

Bedrijven spelen hier goed op in door juist nu met aanbiedingen te komen! 

Weet jij ook voorbeelden van bedrijven die goed inspelen op gedrag van consumenten? Laat dan hier je reply achter.

1 antwoord
 1. Tonnie
  Tonnie zegt:

  Ik ben er klaar voor!

  ORANJE WERELDKAMPIOEN!!

  😀

  ps: Ben ik dan ook de doelgroep?

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *