Word energieadviseur en verdien groen geld!

Iedereen moet energie besparen. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar scheelt ook een hoop geld. Helaas gaan veel mensen slordig om met energie. Ze laten lichten branden, de tv op stand-by staan en hebben geen spaarlampen. Maar dit is ook een kans voor jou!

Als energieadviseur leer je mensen hoe ze minder energie kunnen gebruiken. Hierdoor besparen ze geld en daar betalen ze jou natuurlijk graag voor.

Het werkt als volgt

Het energieverbruik van een huis wordt bijgehouden door energiemeters. Hierop is precies te zien hoeveel gas, water en elektriciteit er in een huis verbruikt is. Op de energierekening is te zien hoeveel dit allemaal kost.

Als je een klant gevonden hebt (bijvoorbeeld je ouders, buren of een familielid) ga je kijken hoeveel energie ze gebruiken. Daarna ga je kijken hoe dat komt. Dit zijn dingen waar je op kunt letten:

–          Het licht staat aan in ruimtes waar niemand is

–          De TV of computer staat altijd op standby

–          De verwarming staat heel hoog

–          Mensen douchen heel lang

–          Er zijn geen spaarlampen, maar ouderwetse gloeilampen

Als je klant teveel energie gebruikt kan je tips geven over hoe ze dit beter kunnen doen. Hierdoor besparen ze op hun energierekening en helpen ze het milieu! In ruil hiervoor kan je een vast bedrag vragen of een gedeelte van de besparing.

Kan jij nog meer dingen verzinnen waarmee je energie kunt besparen? Reageer dan hieronder!

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *