Wat is vraag en aanbod?

Misschien  heb je wel eens wat gehoord of gelezen over vraag en aanbod, maar wat is het nu precies?

Met vraag wordt de vraag die er is naar een product of dienst bedoeld, bijvoorbeeld de vraag naar nieuwe auto’s. Als veel mensen ergens naar vragen is er veel vraag naar en is het product dus populair. Andersom geldt dat als er ergens weinig vraag naar is, het product niet populair is.

Met aanbod wordt bedoeld hoeveel van het product of de dienst wordt aangeboden. Is er veel of weinig van te koop?

Bijvoorbeeld: de vraag naar auto’s is op dit moment heel erg laag, vooral in Amerika. Het aanbod van auto’s is heel erg groot. Het gevolg is dat veel automerken zoals Ford in grote problemen komen. Ze hebben teveel auto’s gemaakt voor te weinig mensen.

Als ondernemer moet je altijd kijken naar de vraag en daar je aanbod op aanpassen.

 

2 antwoorden
 1. Julia
  Julia zegt:

  Waarom willen ze het allemaal hebben? Ik zou dat echt nooit doen!

  Beantwoorden
 2. Tom & Thomas
  Tom & Thomas zegt:

  Hoi Julia,

  Het ging hier om een unieke collectie van een bekende ontwerper voor het warenhuis H&M. De mensen die gek zijn van mode hebben er duidelijk alles voorover om kleding van deze ontwerper te hebben. Als ondernemer kan je hiervan leren dat je altijd moet kijken hoe je jouw product of dienst aantrekkelijk kan houden voor je klanten.

  Tot ziens,
  Tom & Thomas

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *