Wat is winst?

Als ondernemer wil je graag geld verdienen met je onderneming. Je wilt graag winst maken. Winst is niet hetzelfde als het geld dat je verdient. Het geld dat je verdient noem je je omzet. Als je van de omzet je kosten aftrekt dan houd je de winst over.

 Hoe bereken ik mijn winst?

Als je bijvoorbeeld pannenkoeken verkoopt voor 1 euro per stuk en je hebt voor 10 euro ingredienten gekocht om de pannenkoeken te maken, dan moet je om winst te maken meer dan 10 pannenkoeken verkopen. Stel je verkoopt 12 pannenkoeken, dan heb je (12 x 1 =) 12 euro verdient. Je kosten zijn 10 euro voor de ingrediënten. Je hebt dus een winst van 2 euro.

arrows-1574173_640

Kosten     = 10 euro voor de ingrediënten
Omzet     = 12 euro, want je hebt 12 pannenkoeken verkocht.
Winst       = 2 euro (omzet − kosten = winst)

omzet − kosten = winst    12 euro − 10 euro = 2 euro

4 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] dat het 3e kwartaal een super kwartaal was. Ik heb een recordomzet gehaald met een hoge marge winst. Ook werd ik een paar weken geleden geïnformeerd dat ik genomineerd ben voor de Sprout 25-lijst […]

  2. […] ook vooral niet de post over winst te lezen […]

  3. […] dat het 3e kwartaal een super kwartaal was. Ik heb een recordomzet gehaald met een hoge marge winst. Ook werd ik een paar weken geleden geïnformeerd dat ik genomineerd ben voor de Sprout 25-lijst […]

  4. […] ook vooral niet de post over winst te lezen […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *