Wat is een dienst?

Een dienst is een service die je levert in ruil voor iets anders. In het geval van ondernemen bied je een service in ruil voor geld. Als jij bijvoorbeeld honden in de buurt uitlaat in ruil voor geld dan is de dienst die je biedt het uitlaten van honden. Hieronder zie je een promotiefilmpje van een honden uitlaat service in Almelo:

Je kan ook een dienst bieden zonder er iets voor terug te vragen. Dit noem je vrijwilligerswerk. In landen als Amerika is het heel normaal dat succesvolle ondernemers veel doen aan vrijwilligerswerk en veel geld geven aan goede doelen, denk bijvoorbeeld aan Bill Gates.

16 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] lastig. Toch kan het heel slim zijn om zaken te doen in het buitenland. Als je namelijk een goede dienst of product hebt kan dit ook in het buitenland een succes worden. Het is daarom handig om goed aan […]

 2. […] product of welke dienst zou mijn leven makkelijker of leuker […]

 3. […] voorbeeld van een onderneming waarbij de ondernemer een dienst en een product biedt is de fietsenmaker. De dienst die hij biedt is het maken van fietsen en de […]

 4. […] Er is steeds meer mogelijk met het internet en mensen doen ook steeds meer op internet. Zo doen ze hun bankzaken, praten ze met elkaar via internet en kopen ze allerlei producten en diensten. […]

 5. […] hebben het al eens eerder over een honden uitlaatservice gehad in onze blogpost over diensten, maar dit keer hebben we een kant en klaar voorbeeld voor een bedrijfsplan voor je van honden […]

 6. […] iets gaan doen. Als ondernemer doe je iets voor iemand anders of verkoop je iets (een product of een dienst) aan iemand. In ruil hiervoor krijg je iets terug. Dit kan geld zijn, maar ook snoep of een goed […]

 7. […] zou kunnen zijn. Om precies te weten hoeveel mensen in een land interesse hebben in je product of dienst is het verstandig om eerst onderzoek te doen. Je gaat dan kijken hoeveel mensen van je product of […]

 8. […] – Geld dat je nog moet ontvangen van je klanten voor producten en diensten die je wel al hebt […]

 9. […] je geld mee kunt verdienen. En hou dat idee ook simpel. Bied één simpel product of één simpele dienst […]

 10. […] (ook wel added value genoemd) is de tovertruc van de ondernemers! Je pakt een product of dienst, doet er iets mee en ineens is het meer waard. Voorbeelden hiervan zien we elke dag weer […]

 11. […] dat betekent niet dat je er geen tijd aan moet besteden. Denk altijd na hoe je jouw product of dienst beter kunt maken. Met Tom & Thomas zijn we hier ook altijd mee bezig. Een mooi voorbeeld […]

 12. […] lastig. Toch kan het heel slim zijn om zaken te doen in het buitenland. Als je namelijk een goede dienst of product hebt kan dit ook in het buitenland een succes worden. Het is daarom handig om goed aan […]

 13. […] de meest ruime en algemene betekenis voor alles dat te maken heeft met de handel in producten en diensten. Als mens kun je niet alles kopen. Je moet keuzes maken. Hoe deze keuzes worden gemaakt en hoe […]

 14. […] Het wordt ook wel productmix genoemd, omdat het niet alleen om het product kan gaan, maar ook om de dienst. Het gaat om het totale […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *