Beroemde ondernemers: Bill Gates

William Henry (Bill) Gates III (geboren in Seattle op 28 oktober 1955) is een Amerikaanse ondernemer. Gates is vooral bekend als medeoprichter van de firma Microsoft.

Het verhaal van Bill Gates

In de herfst van 1973 ging Gates studeren aan de Harvard-universiteit (een bekende universiteit in Amerika). Hij stopte daarmee toen Allen hem wees op de Altair 8800, een zelfbouwcomputer. Gates realiseerde zich dat voor een computer software nodig zou zijn. Hij belde MITS, de producent van de Altair, op en blufte dat hij samen met Allen een programma had geschreven – BASIC – dat op de Altair kon worden gebruikt. Dat wilde het bedrijf graag zien. Gates werkte koortsachtig aan het programma, en Allen kon het tenslotte aan MITS laten zien. Op 22 juli 1975 sloot MITS een overeenkomst met Gates en Allen om de rechten van BASIC te kopen. Dit was de geboorte van Microsoft, het bedrijf dat Gates en Allen beide multimiljardair zou maken.

Derde rijkste man ter wereld
Bill Gates was elf jaar lang de rijkste man ter wereld, van 1996 tot 2007 (met uitzondering van 1997). Forbes schatte zijn vermogen in 2007 op $ 56,0 miljard. In juli 2007 rapporteerde de Seattle Post echter dat de Mexicaanse telecomtycoon Carlos Slim de plek van de rijkste man ter wereld heeft overgenomen met $67 miljard. De uitgaven aan liefdadigheid door Bill en Melinda Gates hebben hier ook een rol in gespeeld.

In tegenstelling tot Dagobert Duck, de beroemde ondernemer die we vorige week besproken hebben, is Bill Gates geen vrek. Hij heeft een stichting opgericht waarmee hij heel veel geld aan goede doelen geeft.

Bill Gates kapitaal is in 2008 van 56 naar 58 miljard gestegen waardoor hij nu een 3de plaats in de lijst van de allerrijkste mensen inneemt.

3 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Bill Gates is een andere problemenoplosser. Voordat hij Microsoft oprichtte waren de meeste computerprogramma’s heel moeilijk te gebruiken. Hij besloot om makkelijke en leuke software te maken en werd daar heel erg rijk mee. […]

  2. […] conferentie TED (Technologie, Entertainment en Design). Op TED spraken grootheden zoals Al Gore en Bill Gates, maar ook bijzonder getalenteerde jongeren zoals Sirena […]

  3. […] converentie TED (Technologie, Entertainment en Design). Op TED spraken grootheden zoals Al Gore en Bill Gates, maar ook bijzonder getalenteerde jongeren zoals Sirena […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *